Rie Christiansen står i døren til sin butik. Hun har læderkasket på, og jakke og nederdel i bøffellæder. Modellen i forgrunden har kalveskinds-trenchcoat på. Den kan ændres og blive til en jakke. RieChristiansen,Rosengården 12,1174 Kopenhagen k --1977 - 1993.
 

Tøj til at skændes om

DanAirmagasinet 1984 · glb

- Mange mænd kan ikke li’ mit tøj. Når en kvinde har sin mand med herind, så ender det ofte med at parret kommer op at skændes. Hun er vild med tøjet. Han synes det er grimt og kalder det >>ufeminint<<
Rie Christiansen, 34, laver tøj til den selvstændige, modige kvinde. Til kvinder, der bestemmer over deres eget liv og klæder sig, som de selv har lyst til.
- Det er min erfaring, at mænd mægtig godt kan li’ at se på kvinder, der er forrygende og fantastisk klædt på.
- Bare det ikke er deres egne koner! Siger Rie. – De fleste mænd foretrækker, at deres koner klæ’r sig på i noget >>pænt<<… Dvs. Noget ufarligt.
Ries tøj er ikke pænt og ufarligt. Hendes butik er noget af det mest avancerede, man finder i København. Hendes berømmelse er vokset, ligesom antallet af kunder. Men butikken er ikke større end den var, da hun åbnede for syv år siden.
- Det er med vilje, at jeg beholder den lille. Jeg er perfektionist og vil helst lave det hele selv.
Rie er inspireret af funk og punk. Hendes stil er meget militant. Hun er berømt for hendes enorme trenchcoats i læder. Men hun var også det første i København, der syede sexede små korseletter i sort skind. Rie bruger læder som om det var almindeligt stof.
- Men det er det selvfølgelig ikke, siger hun. – Da jeg begyndte at arbejde i skind, så fandtes der ikke symaskiner, man kunne sy det med. Jeg lavede masser af fejl, men materialet fascinerede mig… På samme måde som det i årevis har fascineret rockere og motorcykel-banderne. Det er sjovt at arbejde i skind: Det frynser ikke, man behøver ikke kante og lægge op. Men det allerdejligste ved skind er: At ha’ det på!
- Det er sanseligt og også lidt frækt. Det er som et ekstra lag hud.

Rie Christiansens butik lå i Rosengården 12, 1174 k